WESTERWOLDE WEET OOK TWEEDE BEKERWEDSTRIJD TE WINNEN

11 september 2023 10:30

In een vrij eenzijdige wedstrijd heeft Westerwolde ook haar tweede bekerwedstrijd winnend weten af te sluiten. Op sportpark De Barlage in Vlagtwedde was PJC niet opgewassen tegen een bij vlagen vlot combinerende thuisploeg en derhalve werden de Pekelders dan ook met een 4 – 0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Gelet op het aantal doelrijpe kansen had Westerwolde met grotere cijfers kunnen en moeten winnen en was de 4 – 0 overwinning dan ook een magere afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen deze middag. En ondanks het feit dat hij veel opgelegde kansen miste, was René v.d. Laan ook deze middag weer het goudhaantje door drie van de vier doelpunten voor zijn rekening te nemen en bij de vierde goal van Frank Riks voor een loepzuivere assist te zorgen. Westerwolde heeft nu in de laatste wedstrijd aan één punt genoeg om door te gaan naar de knock-outfase van het bekertoernooi.

Op het erg warme kunstgrasveld in Vlagtwedde nam Westerwolde vanaf de aftrap het initiatief en zocht met snelle aanvallen het vijandelijke doel, in de eerste helft verdedigd door de nieuwe keeper van PJC, Nick Roelfsema. En het was dan ook al in de 11e minuut dat René v.d. Laan voor de eerste keer deze middag de trekker doeltreffend kon overhalen. Iets eerder bij de bal dan de PJC-keeper, prikte hij de bal beheerst binnen. PJC probeerde daarna uit alle macht de gelijkmaker te forceren, maar tot echt gevaar voor de goal van Marco Wichers leidde dit niet. In de 35e minuut herhaalde v.d. Laan na een prima actie van Julian Smid over de rechterflank zijn eerder vertoonde kunststukje, zodat er een ruststand van 2 – 0 in het boekje van de deze middag naar behoren fluitende scheidsrechter de Vries kon worden genoteerd.
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als voor de rust. Het was Westerwolde dat met opnieuw prima uitgespeelde kansen liet blijken de drie punten in eigen huis te willen houden. Hoewel geen zuivere, wist René v.d. Laan in de 50e minuut wel zijn hattrick te voltooien. Tussen twee verdedigers van PJC in, nam hij de bal keurig mee en vrij voor de tweede keeper van de gasten schoof hij de bal nu wel beheerst binnen: 3 – 0. En met in de 68e minuut vanaf rechts nog een prachtige assist op Frank Riks was het duidelijk dat v.d. Laan tot man van de wedstrijd kon worden gekroond. Goed was het te zien dat ook Jasper Kok in deze wedstrijd zijn debuut in Westerwolde 1 maakte.
Al met al dus een gedegen bekeroverwinning voor de thuisploeg en voor Westerwolde hierdoor ook een grote kans te poulefase te overleven. Volgende week zondag zal er dan andermaal op De Barlage minimaal een punt moeten worden gehaald tegen Bellingwolde, dat vandaag met grote cijfers (9 – 1) het schip in ging tegen JVV. En mocht er in de volgende ronde van het bekertoernooi een thuiswedstrijd worden geloot, dan is dat zonder meer een lucratieve bezigheid voor de vereniging. Ook deze middag deed de kantine weer goede zaken en mede hierdoor kan er in Vlagtwedde door een relatief kleine dorpsclub met eigen mensen en de vele vrijwilligers op een redelijk niveau gevoetbald worden.
Opstelling Westerwolde: Marco Wichers – Joran Luijten– Tex van Kalmthout – Rik te Velde (70e min. Ben Ophof) – Rudolf Riks – Elroy v.d. West (80e min. Jasper Kok) – Julian Smid (80e min. Wilco Huls) – Kevin v.d. Laan – Bart Nieland – René v.d. Laan – Frank Riks (70e min. Milan Kater)
Scheidsrechter: dhr. J. de Vries