VROUWEN 1 DOOR IN DE BEKER, OP NAAR DE KWARTFINALE !!!!!

11 april 2023 9:45

Zaterdagmiddag stond om 14:00 uur de achtste finale tegen DESZ VR1 op het programma. Om 13:00 uur waren we compleet en gingen we de kleedkamer in om ons om te kleden. Helaas speelden we vandaag niet in onze eigen tenues omdat DESZ in dezelfde kleuren als Westerwolde voetbalt. DESZ kwam rond 13:20 uur aan op ‘’Sportpark De Barlage’’ met een bus vol supporters.

Om 13:30 uur begonnen we aan onze warming-up. De sfeer zat er goed in en ook via de speakers klonk er motiverende muziek. Zelfs onze geblesseerde Marieke Baving had een mooi spandoek gemaakt. Ondanks dat was de warming-up toch wat matig. Eenmaal terug in de kleedkamer kregen we nog wat tips mee van leiders Rik Graver en Reint Schoenmaker. De wil om te winnen was er dan ook zeker!
Om 14:00 uur liepen we gezamenlijk het veld op met meer publiek dan dat we meestal gewend zijn. De supporters van DEZS hadden rookbommen mee wat de opkomst compleet maakte. De wedstrijd begon! De eerste minuten was het voetbal wat rommelig en speelden we wat chaotisch. Toen iedereen zijn plek gevonden had begon het voetbal te lopen. Al snel merkten we dat DESZ een fysiek sterke ploeg was. Toch bleven we strijden om duels te winnen. In de 23e minuut kwam Niamh Kremer voor open goal te staan, maar miste de bal net. Het voetbal bleef heen en weer gaan, maar ondanks dat hadden wij meer balbezit dan DEZS. Fysieke duels werden in de achterhoede gewonnen door o.a. Vera Bergman, Vicky van Es, Nienke Bekker en Myrthe Jonker. Op het middenveld was het constant schakelen voor Emma Schoenmaker, Nadine van der Laan en Brenda Loning en kwam het deze wedstrijd vooral aan op loopvermogen. Toch wisten onze spitsen Liset Bakker, Danique Heidekamp en Niamh Kremer een aantal keer goed langs de verdediging te komen. Helaas werden deze kansen niet benut. DEZS bleef vechten en kregen in de 36e minuut een corner mee. Deze corner werd nog weggekopt door Brenda Loning, maar kwam bij de middenvelder van DESZ in de voeten en wist de bal vanaf het zestienmetergebied in de linkerbovenhoek te schieten, 0-1. Jammer, maar koppies omhoog en door! Helaas gingen we de rust in met een 0-1 achterstand.
Na een peptalk van Rik en Reint gingen we de 2e helft vol motivatie het veld weer op. We wilden de 3 punten in Vlagtwedde houden! We begonnen sterk aan de 2e helft. In de 56e minuut wist Nadine een mooie voorzet te geven n.a.v. een vrije trap aan de rechterkant. Deze kwam terecht bij Liset Bakker en wist de bal nog net langs de keeper te schieten in de linkerhoek, 1-1. We kwamen terug in de wedstrijd! We bleven goed voetballen. Toch was DEZS ook een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Vera Bergman wist als voorstopper aardig wat kansen te voorkomen in samenwerking met laatste man Vicky van Es. In de 64e wist Danique Heidekamp de verdediging te passeren, maar werd vlak voor de goal nog onderuit gehaald, penalty! Nadine van der Laan wist deze erg koel in de rechterhoek te schieten, 2-1! Nu moesten we doorpakken. Toch wist DEZS nog bijna terug in de wedstrijd gekomen. In de 69e minuut werd de bal in de handen van onze keepster Michelle van der Laan geschoten. De spits van DEZS duwde Michelle met de bal over de lijn. Het doelpunt werd eerst goed gekeurd, maar na overleg van de scheidsrechter met de grensrechter werd de goal toch afgekeurd. Stand bleef dus 2-1. In de 74e minuut werd er vanaf het middenveld een aanval opgezet die linksvoor bij Liset terecht kwam. Liset wist de bal breed leggen voor Lieke Luijten die helemaal vrij stond voor de goal. Lieke wist de bal rustig aan te nemen en schoot de bal knap in de linkerhoek, 3-1! Deze belangrijke goal was dan ook de eerste treffer in het dameselftal voor Lieke! Deze voorsprong moesten we vasthouden met nog een kleine 20 minuutjes op de klok. Met hier en daar een overtreding, opstootje en een woordenwisseling wisten we de stand op 3-1 te houden. Jammer genoeg raakten Vera Bergman en Tamarra de Vries vlak voor het fluitsignaal nog lelijk geblesseerd aan hun enkel. We hopen dat zij snel zullen herstellen van hun blessure.
DEZE 3-1 WINST BETEKENT DAT WIJ DOOR ZIJN NAAR DE KWARTFINALES IN DE BEKERPOULE!!!
Opstelling Westerwolde:
Michelle van der Laan – Vicky van Es (71e min. Anna Schoenmaker) – Vera Bergman – Nienke Bekker (71e min. Anniek de Vos) – Myrthe Jonker – Brenda Loning – Emma Schoenmaker (71e min. Yin Graver) – Nadine van der Laan – Liset Bakker – Danique Heidekamp (71e min. Tamarra de Vries) – Niamh Kremer (71e min. Lieke Luijten)
In de volgende post zijn filmpjes te zien die tijdens de wedstrijd gemaakt zijn!