Google analytics Toestaan Niet toestaan

WESTERWOLDE LAAT ZICH NIET VERRASSEN!

18 september 2023 13:30

Zoals eerder al vermeld zijn de ontmoetingen met buurman Bellingwolde vaak spectaculair, waarbij de laatste seizoenen Westerwolde zich vaak liet verassen en daardoor aan het spreekwoordelijke 'kortste eind' trok in deze derby. Deze middag was daar op ‘De Barlage’, met ook vandaag weer vele aanwezige toeschouwers, echter geen sprake van en dicteerde de thuisploeg van trainer Richard Streuding van begin tot het eind.

Vanaf de aftrap was het Westerwolde dat door middel van een gedegen opbouw probeerde door de linies van de tegenstander te komen. Dit resulteerde al in de 11e minuut door een goal van Frank Riks die, nadat scheidsrechter Koning de voordeel regel toepaste, de steekbal ontving en keeper Leontew omspeelde voor het eerste doelpunt van deze middag. Nog geen 4 minuten later was het weer raak. Een schot van Rene van der Laan werd geblokt in de zestien meter, het daarop volgende schot van Frank Riks werd ook geblokt, waarna de bal voor de voeten van de vrijstaande Julian Smid belandde. Hij plaatste de bal beheerst, maar hard, in de benedenhoek. Westerwolde bleef de ploeg met het meeste balbezit dat door middel van het snel verplaatsen van de bal probeerde ruimte te vinden achter de defensieve linie van Bellingwolde. En ook vandaag was Rene van der Laan weer een ware plaag voor de tegenstander. Met goede loopacties, uiteraard in volle sprint, verrastte hij vaak zijn directe tegenstander en stichtte daardoor veel gevaar. Zo ook in de dertigste minuut waar hij op volle snelheid twee tegenstanders voorbij snelde en de bal net voorlangs het doel schoof. Westerwolde bleef kansen creëren en weinig weggeven, maar toch duurde het tot net voor rust voor de derde goal van deze middag viel. Julian Smid beloonde zijn goede spel deze eerste helft met alweer een doelpunt. Na een knappe individuele actie verschalkte hij vandaag voor de tweede keer de keeper van het vandaag in het blauw spelende Bellingwolde. Kort daarop floot scheidsrechter Koning dan ook voor de thee.
De tweede helft probeerde Bellingwolde met twee wissels het tij te keren en durfden ze de eerste 10 minuten iets meer druk naar voren zetten. En door twee laconieke acties van Westerwolde hielpen ze Bellingwolde ook nog eens in het zadel. Een verkeerde pass, gevolgd door knullig uitverdedigen werd als cadeautje gretig uitgepakt door Ivan Kaspers, die namens de gasten de 3-1 liet aantekenen. De rood/witten, ook vandaag weer met een subliem spelende Kevin van der Laan, rechten echter de rug en een goede crosspass van eerstgenoemde werd door broer Rene op waarde geschat. Hij werd echter gestuit in de zestienmeter en volgens de scheidsrechter gebeurde dit reglementair. Westerwolde bleef gevaarlijk maar het gedrevene van de eerste helft, mede bepaald door de tussenstand, was niet meer aanwezig. En dat kwam het geboden spel niet ten goede. Er volgden nog wel wat kansjes, maar deze werden niet verzilverd. Een spaarzame aanval van Bellingwolde werd door een botsing in het strafschopgebied, tussen de even daarvoor ingevallen Mark Geukes en zijn directe tegenstander, in de 76e minuut omgetoverd tot strafschop. Dennis Klooster plaatste zich namens de gasten achter de bal voor deze buitenkans, maar met een geweldige redding op de lijn hield keeper Marco Wichers zijn ploeg op de been. De daarop volgende hoekschop werd door Westerwolde onderschept en met een haarscherpe counter over drie schijven was het Rene van der Laan die nog geen minuut na de pingel de 4-1 op het scorebord liet aantekenen. De laatste minuten boden verder geen spektakel of ander noemenswaardigs en zo kon men langs de lijn de inhaalslag van Max nog volgen, teleurstellend de uitslagen in de Eredivisie bekijken of alvast een welverdiende gehaktbal bestellen in de ook nu weer gezellig volle kantine.
Westerwolde gaat dus met drie gewonnen wedstrijden door in de beker en kan volgende week laten zien wat deze resultaten waard zijn. Dan reizen ze voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024 af naar Eelde waar Actief de tegenstander zal zijn in de 3e klasse B. Ook daar hopen we weer op de aanwezigheid en dus steun van de supporters.
Scheidsrechter: Dhr. E. Koning.
Pupil van de Week: Yvonne Wiering
Wedstrijdbal: Restaria Westerwolde