Dennenweg 2 B
9551VJ
SELLINGEN
tel. 0599-322492

Zonder zelf ook maar een reële scoringskans weten te creëren, ging Westerwolde zaterdagavond 2 april in en tegen Sellingen de figuurlijke bietenbrug op. Het om verschillende redenen ontbreken van een half elftal aan potentiële basisspelers bij Westerwolde kan misschien als een licht excuus worden aangedragen voor de pijnlijke 5 – 0 nederlaag. Maar ook Sellingen zal vast en zeker met het ontbreken van spelers te maken hebben gehad. De thuisploeg was deze avond op alle fronten sterker dan Westerwolde en de verdiende overwinning was dan ook geenszins geflatteerd te noemen. Zowel op duelkracht, snelheid als techniek waren de mannen van trainer Geert Aalderink de meerdere van de Vlagtwedders en als je dat bij elkaar optelt speel je zoals zo vaak een kansloze wedstrijd, zowel letterlijk als figuurlijk.

Al vanaf de derde minuut liep Westerwolde, zoals dit seizoen al vaker het geval is geweest, achter de feiten aan. Een vrij trap van Sellingen vanaf de rechterkant werd strak op de geheel vrijstaande Jeroen Mestemaker ingespeeld en met een lage schuiver passeerde hij doelman Rudie Bergman van Westerwolde voor de eerste keer deze avond. Westerwolde was aanvallend onmachtig, waardoor Sellingen steeds vrij snel in balbezit kwam en aanval op aanval richting het doel van Westerwolde liet afrollen. In de 20e minuut kon dan ook al de 2 – 0 voor Sellingen worden aangetekend. Ongelukkig balverlies op het middenveld zorgde er voor dat de bal plots bij de gehele vrij staande Bjorn de Roo terecht kwam en deze wist wel raad met dit buitenkansje: 2 – 0. Ondanks de vele kansen voor Sellingen werd er daarna niet meer gescoord in het eerste bedrijf en dus kon scheidsrechter Eerhart beide teams onder toeziend oog van het vele publiek naar de thee sturen. Het kostte de leidsman overigens geen moeite de derby gedurende de volle negentig minuten in goede banen te leiden. De kaarten hield hij deze avond op zak en een enkele pittige overtreding deed hij bekwaam af met een duidelijke vermaning.

In de tweede helft bood Westerwolde iets meer weerstand zonder de verdediging van Sellingen echt in verlegenheid te brengen. Keeper Klamer van de thuisploeg had een rustige avond en zag dan ook zijn ploeg gedurende het resterende deel van wedstrijd gestaag uitlopen naar een ruime overwinning. Eerst was het Anne-Jan Dijkstra die na zwak uitverdedigen in de 67e minuut de 3 – 0 op het scorebord liet aantekenen, waarna respectievelijk Dennis Kuiper en Ian de Vrieze in de 76e en 82e minuut de score uitbouwden naar een duidelijke 5 – 0 zege voor Sellingen. Een overwinning waar niet veel op af te dingen viel. Vermeldenswaard is trouwens nog wel het knappe optreden van linksback Mikai Luijten van Westerwolde. ’s Ochtend als dispensatiespeler nog actief in Westerwolde JO15 en ’s avond keurig negentig minuten op de been gebleven tegen de grote mannen. Ook hij kon na afloop van de wedstrijd aan het grote gezamenlijke feest op het sportpark in Sellingen beginnen. Het zal wel niet voor niets zijn geweest dat Westerwolde met de bus naar de streek- en gemeentegenoot was afgereisd.

Door deze nederlaag verloor Westerwolde de aansluiting met de top-4 in het klassement en zal zich de komende weken dan ook moeten richten op het behalen van nog een aantal winstpunten uit de resterende tien wedstrijden om zodoende het behoud van het derdeklasserschap definitief veilig te stellen. Maar dat er gedurende de nog te spelen wedstrijden uit een ander vaatje moet worden getapt dan deze avond het geval was, moge duidelijk zijn. Komende zondag 10 april kan de ploeg van trainer Richard Streuding dit al laten zien in een thuiswedstrijd op De Barlage in Vlagtwedde. Dan komt het Stadskanaalster SPW op bezoek, een ploeg die ook nog naarstig op zoek is naar wedstrijdpunten om ook het volgend seizoen in de derde klasse te kunnen acteren.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Thorben Hulsman (76e min. Michel ter Horst) – Arjen Heidekamp – Rudolf Riks (C) – Mikai Luijten – Merill Wakker – Merijn te Velde (24e min. Ben Ophof) – Julian Smid – René v.d. Laan (76e min. Martin Boer) – Sander van Hoorn – Joan Solano

Scheidsrechter: dhr. J.W. Eerhart