WESTERWOLDE BOEKT VERDIENDE OVERWINNING OP SV HOOGERSMILDE

S.V. Hoogersmilde 1 (zon)

4e klasse D

18 november 2018 14:00

Onbekend

In een wedstrijd van de gemiste kansen, met name in de eerste helft, heeft Westerwolde zondagmiddag verdiend en op vrij simpele wijze een zege behaald op middenmoter SV Hoogersmilde. Waren de vele kansen voor beide ploegen in doelpunten omgezet, dan had de uitslag van deze wedstrijd een heel ander beeld kunnen geven. Mede door goed combinatievoetbal bestookte Westerwolde voortdurend het doel van de tegenstander, die gedurende het grootste deel van de wedstrijd fysieke kracht niet schuwde. Hoewel sommige acties van Westerwolde-spelers soms vrij ver werden doorgevoerd, wisten de mannen van trainer Lars van Ravenhorst ook vaak de vrije man te vinden, met alle gevaar van dien voor hun opponent. Door dit bij vlagen goede individuele en het vaak prima collectieve veldspel werd er uiteindelijk een terechte 4 – 2 overwinning geboekt.

In de eerste helft kenmerkte het duel zich als een gelijkopgaande strijd met over en weer veel kansen die soms op de meest eenvoudige manier om zeep werden geholpen. Dat de eerste vijfenveertig minuten niet werd afgesloten met een 4 – 4 tussenstand, maar met 2 – 2 was vooral te danken aan het niet op scherp staande vizier van de aanvalslinie van beide ploegen. Aanvankelijk leek het dat Westerwolde een eenvoudige middag tegemoet zou gaan, want al na zeven minuten spelen werd het eerste doelpunt van de wedstrijd gescoord door Henri Boekelo. Vanuit een vrije trap wist hij met een bekeken kopballetje Westerwolde op voorsprong te zetten. En toen Kevin v.d. Laan in de 23e minuut op het middenveld de bal eenvoudig oppakte, doorstoomde richting de goal van SV Hoogersmilde en met een bekeken afronding in de rechterbenedenhoek de 2 – 0 voor Westerwolde liet aantekenen, dacht menigeen dat de wedstrijd al gespeeld was. Niets was echter minder waar, want in de  28e  minuut (Sebastian Gryglicki) en de 36e minuut (Pascal Hatzmann) wist SV Hoogersmilde, mede door niet sterk verdedigen van Westerwolde, op gelijke hoogte te komen. Helaas moest Martin Boer in deze eerste helft het veld geblesseerd verlaten. Een harde charge van de kant van Hoogersmilde noopte hem zijn plaats af te staan aan Rik te Velde. Met dus een gelijke stand zochten beide teams onder leiding van scheidsrechter Hut uit Winschoten de kleedkamers op.

In het tweede bedrijf vanaf de aftrap een sterker aandringend Westerwolde. Het duurde dan ook niet lang eer Westerwolde in de 50e minuut andermaal op voorsprong kwam. René v.d. Laan pikte iets buiten de zestienmeter de bal af van een Hoogersmilde-verdediger en wist daarna de doelman van de gasten op beheerste manier te passeren: 3 – 2. Hoogersmilde kwam er steeds minder goed uit en de verdediging van Westerwolde wist de meeste aanvallen van hen op eenvoudige wijze te neutraliseren. Meer dan een aantal corners vielen er voor de ploeg van trainer Woudenberg dan ook niet te noteren. Westerwolde daarentegen wist het net nog wel een keer te vinden. Het was de ook deze middag weer zwoegende Frank Riks die een afgeslagen bal in de 75e minuut van kleine afstand resoluut tegen de touwen knalde. Tot ontsteltenis van bijna iedereen werd Elroy v.d. West in de laatste speelminuten van de wedstrijd nabij de achterlijn van de tegenstander op een meer dan forse manier onderuit gehaald. Waar de scheidsrechter rood had moeten geven, werd volstaan met een gele kaart. Neemt niet weg dat beide teams en de arbiter – die vier gele kaarten nodig had om de wedstrijd in goede banen te leiden – in goede harmonie het veld verlieten en was er met name bij Westerwolde het fijne gevoel dat er weer drie punten in de knip zaten.

Na acht speelrondes blijft Westerwolde op de derde plaats staan, zij het met nu evenveel punten als Wedde, dat deze middag gelijkspeelde tegen nummer laatst Gieterveen. Een beter doelsaldo betekent voor Wedde, dat zondag 2 december de tegenstander van Westerwolde is, nog steeds de tweede plaats in de competitiestand. Volgende week zondag (25 november) speelt Westerwolde andermaal een thuiswedstrijd en wel tegen runner-up Gasselternijveen. Met dezelfde spelopvatting en met hopelijk iets meer geluk in de afronding van de doelrijpe kansen, zal Westerwolde ook dan kunnen strijden om de winst. Per slot van rekening is er nog een week om te trainen op het zorgvuldig afronden van de vele scoringskansen die het team zich wekelijks creëert.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Henri Boekelo – Martin Boer (35e  min. Rik te Velde) – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Mark Geukes (65e min. Jeremy Hekman) – René v.d. Laan (85e  min. Peter Beens) – Joan Solano  –  Jarno v.d. Laan

Amusementswaarde: 7                                            Toeschouwers: 90