1 - 6

Gasselternijveen 1

4e klasse D

25 november 2018 14:00

Een grijze en waterkoude zondagmiddag op Sportpark De Barlage, waarbij ook het veldspel van de thuisploeg geen warmte kon bieden. Na een serie van goede wedstrijden en ook uitslagen moest deze middag het team van trainer Lars van Ravenhorst een volledig terechte verliespartij tegen de gasten uit Gasselternijveen accepteren.

Eigenlijk een wedstrijd die op geen enkel moment een wedstrijd wilde worden door het scoreverloop en ook het getoonde veldspel van de roodwitte formatie uit Vlagtwedde. Al in de 6e minuut was het de ‘Man van de Wedstrijd’ Rick Bokhorst die er als de kippen bij was om koppend tussen de twijfelende verdedigers van de thuisploeg de 0-1 op het scorebord te noteren. Gasselternijveen dat fitter, feller, gedrevener en ook enthousiaster voetbalde, kwam dan ook terecht op een 0-2 voorsprong in de 12e minuut. Artor Polloshka stond vrij bij de tweede paal en scoorde, na een voorzet vanaf de linkerkant, op zeer fraaie wijze. Wie dacht dat de thuisploeg nu wel wakker zou zijn, kwam bedrogen uit, want in de 32e minuut kwam Brandon Meems erdoor over de rechterkant, legde de bal net buiten de zestien meter voor zijn linker en krulde de bal fenomenaal in de verre kruising achter de verbouwereerde doelman Hebers. Nog net voor rust kwam Gasselternijveen op 0-4 door weer Rick Bokhorst die geklungel in de Westerwolde-defensie zodoende genadeloos afstrafte.

Na de thee een iets gedrevener Westerwolde, dat vooruit probeerde te voetballen en ook een iets feller veldspel op de mat legde. Dit leverde kansen op, maar deze werden helaas niet benut. Gasselternijveen dat niet meer hoefde, maar nog wel wilde, werd in de 82e minuut geholpen door een verkeerde pass van Henri Boekelo. Artor Polloshka onderschepte de bal en wist zodoende de vijfde van deze middag in het doel te werken. Vijf minuten voor het einde werd ook de 0-6 op het scorebord getoverd door Rick Bokhorst en zodoende maakte hij vandaag drie goals. Na een terecht gegeven vrije trap door de goed leidende H. Scholte Aalbes, was het Joan Solano die met een geweldige vrije trap nog de eretreffer aan liet tekenen.

De selectie van Westerwolde zal zich ervan bewust zijn dat er volgende week, de derby in en tegen Wedde, uit een ander vaatje getapt moet worden, wil het de punten meenemen naar Vlagtwedde. Lichtpuntje was de rentree van Rudolf Riks, die na maanden blessureleed, zijn eerste minuten weer speelde deze middag.