WESTERWOLDE PLAATST ZICH OPNIEUW VOOR DE NACOMPETITIE

2 - 5

v.v. Westerwolde 1 (zon)

4e klasse D

26 mei 2019 14:00

Voor de tweede keer op rij heeft Westerwolde een plaats in de nacompetitie weten af te dwingen. Door een regelmatige 5 – 2 overwinning in en op Bareveld en het verlies van Smilde ’94 tegen Sellingen, eindigde het team van trainer Lars van Ravenhorst en leider Leo Teuben op een keurige derde plaats in de eindstand van de competitie. Deze plaats achter kampioen HOC en het de laatste weken prima acterende Sellingen, betekende dat het elftal de één na hoogste periodekampioen werd, hetgeen recht geeft op een thuiswedstrijd tegen de laagste periodekampioen van de vierde klasse E. Na afloop van de wedstrijd in Bareveld werd vrij snel duidelijk dat KSC uit Schoonoord volgende week zondag 2 juni op sportpark De Barlage in Vlagtwedde de tegenstander van aanvoerder Rudolf Riks en zijn mannen zal zijn. Al met al een uitstekende afsluiting van het seizoen door de Vlagtwedder formatie.

Op zich had Westerwolde bij aanvang van de wedstrijd maar één opdracht en dat was winnen van het op de dertiende plaats staande Bareveld. En dan maar hopen dat Sellingen in Smilde haar sportieve plicht zou vervullen. Met de nodige gretigheid begon Westerwolde dan ook aan de wedstrijd en het was dan ook de deze middag veelal zwervende Frank Riks die na goed doorzetten over de rechtervleugel de bal panklaar neerlegde voor spits Jeremy Hekman. Voor laatstgenoemde was het een koud kunstje de bal in de 6e minuut binnen te schuiven: 0 – 1. Echter, door minder sterk verdedigen van de kant van Westerwolde, stond Bareveld na vijftien minuten voetballen plots op een 2 – 1 voorsprong. In de 10e minuut was het Chris Bijl die na een prima redding van doelman Hebers vanuit de rebound de bal beheerst binnenschoot. In de 15e minuut bracht Niels v.d. Laan de Barevelders na weifelend optreden van de Westerwolde-verdedigers de thuisploeg zelfs op voorsprong: 2 – 1. Lang kon het team van scheidend trainer Peter Tempel niet van de verkregen voorsprong genieten, want in de 30e minuut was het andermaal Jeremy Hekman die namens Westerwolde wist te scoren. Dit keer legde rechterspits René v.d. Laan de bal keurig op hem terug en koelbloedig schoot de blonde spits zijn tweede van de totaal vier treffers deze middag binnen. Hoewel geen zuivere hattrick in één speelhelft schoof hij middels een afvallende bal in de 40e minuut ook zijn derde goal binnen. Bareveld had direct daarna op gelijke hoogte kunnen komen, maar een enigszins gemakkelijk toegekende strafschop door arbiter van Ittersum uit Winsum werd door Jasper Kluin gemist. Doelman Henk Hebers ranselde de bal vakkundig uit zijn doel. Mede door deze prima redding en in de wetenschap dat Sellingen in Smilde op voorsprong stond, ging Westerwolde met de begeerde, zij het tussenstand, de thee halen.

In de tweede helft een controlerend spelend Westerwolde en een steeds meer onmachtig Bareveld. En toen routinier Rik te Velde, die in de ploeg was gekomen voor Jarno v.d. Laan, in de 70e minuut met een prachtig afstandsschoot de goalie van Bareveld andermaal kansloos liet, was de wedstrijd beslecht. René v.d. Laan kogelde hierna nog een bal buiten bereik van de Bareveld-goalie op de lat. Dat Jeremy Hekman tot onbetwiste man van de wedstrijd kon worden uitgeroepen bleek in de 80e minuut. Een vierde goal van hem, mogelijk gemaakt door prima storend werk van invaller Thom Postma en dus een 2 – 5 eindstand, betekende dat het nu wachten werd op de definitieve uitslag in Smilde. En dat duurde voor een aantal spelers en supporters toch nog zenuwslopend lang. Maar door de moderne communicatietechniek werd het op het veld ongeveer tien minuten na afloop van de wedstrijd uiteindelijk duidelijk dat Smilde ’94 punten had verspeeld. En dat betekende een klein feestje voor de spelers en hun begeleiding  en de voor het grootste deel vaste supportersschare die in Bareveld aanwezig was.

Het zich voor het tweede opeenvolgende jaar plaatsen voor de extra wedstrijden om een plaats in de derde klasse, kan als een prima prestatie van Westerwolde worden gekwalificeerd. Of de selectie van Westerwolde op dit moment breed genoeg is om een stapje hoger te spelen, wordt door menigeen wel eens openlijk betwijfeld. Een en ander neemt natuurlijk niet weg dat je als sporter altijd streeft naar het hoogst haalbare, uiteraard in combinatie met de nodige gezelligheid en in goede sfeer. Wie weet staat Westerwolde aan de vooravond van het na jaren andermaal acteren op het niveau van de derde klasse. De komende week en misschien de week daarna zullen uitwijzen of een tot nu toe prima verlopen seizoen bekroond zal worden met promotie.

Opstelling Westerwolde:  Henk Hebers – René Peereboom – Henri Boekelo – Elroy v.d. West (35e min. Mark Geukes) – Peter Beens – Jarno v.d. Laan (60e min. Rik te Velde) – Rudolf Riks – Frank Riks – René v.d. Laan – Jeremy Hekman – Joan Solano (75e min. Thom Postma)

Amusementswaarde: 7                                                    Toeschouwers: 75