4 - 1

SPW 1

4e klasse D

28 oktober 2018 14:00

Zelf niet goed spelen en toch een ruime overwinning boeken kan een kwaliteit zijn. Dat is de bondige samenvatting en het resultaat van de wedstrijd die Westerwolde zondagmiddag op sportpark De Barlage in Vlagtwedde tegen het bezoekende SPW uit Stadskanaal speelde. Na ruim negentig minuten voetballen stond er een 4 – 1 zege voor Westerwolde in het notitieboekje van de jonge scheidsrechter Aartsen uit Groningen. Wel moet hierbij in ogenschouw worden genomen dat de ploeg van trainer Lars van Ravenhorst driekwart van de wedstrijd tegen tien man van SPW speelde. En evenals vorige week in Smilde ging dit de Vlagtwedders niet goed af en menigeen was het er dan ook over eens dat de overwinning enigszins geflatteerd was. Maar ook nu kan er weer simpel worden geconstateerd dat de punten tellen en dat niemand over een paar weken nog praat over het geboden veldspel.

Na een aarzelend begin van beide ploegen was het Westerwolde dat in de tiende minuut de score opende. Jeremy Hekman, die uiteindelijk met drie doelpunten “man of the match” zou worden, werd op rechts keurig gelanceerd en met een diagonaal hard schot wist hij de doelman van SPW in de lange hoek te passeren. Al in de 24e minuut moest SPW met tien man verder. Niels Poelman werd na vermeend natrappen door de overigens goed leidende scheidsrechter Aartsen resoluut naar de kant verwezen. Op advies van de assisten-scheidsrechter van SPW werd daarna een doelpunt van Joan Solano afgekeurd; hij zou buitenspel hebben gestaan bij een schot van Frank Riks waarbij de bal van de paal bij hem in de voeten kwam en hij daarna scoorde. Tot ontsteltenis van geheel SPW ontsnapte middenvelder Kevin v.d. Laan van Westerwolde  hierna aan een rode kaart. De arbiter deed een forse charge af met een kaart van gele kleur. In de 35e minuut had de snelle René v.d. Laan alleen voor de keeper de 2 – 0 op de schoen, maar de goed uit zijn doel komende doelman van SPW wist met een prima reactie nader onheil voor zijn team te voorkomen. Met een 1 – 0 voorsprong voor de thuisclub zochten beide teams de thee op.

Wie dacht dat Westerwolde in de tweede helft tegen tien man de wedstrijd op een rustige manier zou uitspelen kwam bedrogen uit. Door allemaal een stapje extra te doen probeerde SPW met man en macht de gelijkmaker te forceren. En dat lukte in de 62e minuut via een prima afstandsschot van Erik Meijer, waarbij keeper Henk Hebers van Westerwolde niet geheel vrijuit ging. Voor Westerwolde hierna het sein de verdedigende instelling tot op dat moment iets meer te verlaten. Na een scrimmage in de zestienmeter van SPW kwam de bal bij de precies op de goede plaats staande invaller Rik te Velde en deze wist in de 75e minuut de bal beheerst binnen te tikken: 2 – 1. SPW bleef strijden, waarbij een schot op de lat het meest in het oog sprong. Toch vloeiden de krachten enigszins weg bij de ploeg uit Stadskanaal en na een prima actie over de linkerkant wist Joan Solano spits Jeremy Hekman in stelling te brengen en deze wist op simpele wijze daarna de 3 – 1 binnen te schieten. Ook het slotakkoord, ruim in de extra tijd, was voor Jeremy Hekman. Na enige technische hoogstandjes van routinier Rik te Velde kreeg hij de bal op een presenteerblaadje en schoof de bal in het open doel: 4 – 1.

Door deze overwinning wist Westerwolde de aansluiting met de koplopers in de vierde klasse D volledig te behouden. Door nederlagen van Sellingen en Wedde nam HOC de koppositie met 15 punten uit 6 wedstrijden over. Met twee punten achterstand op deze lijstaanvoerder staat Westerwolde op de vierde plaats, één plaats lager dan Sellingen, de tegenstander van volgende week, maar wel met hetzelfde aantal wedstrijdpunten. Kortom, een tussenstand die garant zal staan voor hopelijk spannende en leuke wedstrijden de komende weken. Van de kant van Westerwolde mag er dan worden gehoopt dat er iets beter spel op de mat gelegd wordt dan vanmiddag het geval was.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (60e  min. Mark Geukes) – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Jarno v.d. Laan (60e min. Rik te Velde) – Kevin v.d. Laan (85e min. Peter Beens)  – Joan Solano  – Frank Riks – Jeremy Hekman – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 6,5                                      Toeschouwers: 100