WESTERWOLDE BIEDT KAMPIOENSKANDIDAAT MUSSELKANAAL GOED VERWEER

Spetsebrugweg 1
9541XV
VLAGTWEDDE
tel. 0599-312828

Zoals Westerwolde in deze competitie al vaker is overkomen, werd ook de wedstrijd van afgelopen donderdagavond tegen Musselkanaal op De Barlage in Vlagtwedde in feite in een tijdsbestek van vier minuten beslist. Doordat Musselkanaal in het eerste kwartier al twee keer scoorde, liep Westerwolde nagenoeg de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Hoewel het veldspel van de thuisploeg veelal gelijkwaardig was aan dat van koploper Musselkanaal, kon de ploeg van trainer Richard Streuding aanvallend niet al te veel potten breken en kwam derhalve dan ook niet tot scoren. De uiteindelijk 3 – 0 nederlaag voor de Vlagtwedders was een uitslag overeenkomstig de stand op de ranglijst. Toch gaf de wedstrijd voor Westerwolde veel aanknopingspunten om op voort te borduren, mede gelet op het ontbreken van nog steeds behoorlijk veel basiskrachten en de gemiddeld prima vervanging daarvan.

Omdat de verdediging van Westerwolde in zowel de 12e als de 15e minuut niet al te adequaat reageerde, stond Musselkanaal al vrij snel op een comfortabele voorsprong van 2 – 0. Eerst was het Tjeerd Sikkema die bij zijn derde inzet in kort tijdsbestek het net achter doelman Henk Hebers van Westerwolde wist te vinden. Zijn eerste twee pogingen werden met een paar katachtige reacties nog gekeerd door de sluitpost, maar hij kon uiteindelijk niet verhinderen dat Musselkanaal op een 1 – 0 voorsprong kwam.  Ook bij het tweede doelpunt ging de verdediging niet geheel vrijuit. Balverlies van Westerwolde ter hoogte van de middellijn zorgde voor een razendsnelle counter voor Musselkanaal. Vanuit een strakke voorzet vanaf rechts kon Rolf Kaijser ook in deze wedstrijd zijn goaltje meepikken: 0 – 2. En hoewel de thuisploeg in dit bedrijf een aantal kleine scoringskansen had, was het toch wel duidelijk dat Musselkanaal de bovenliggende partij was. Maar gescoord werd er dus niet meer en derhalve kon arbiter Nigro uit Assen beide teams met een 2 – 0 voorsprong voor Musselkanaal naar de kleedkamers sturen.

In de tweede helft een beter spelend Westerwolde en het team had zelfs een aantal mogelijkheden de aansluitingstreffer te forceren. Door enige onzorgvuldigheid en naderhand een beetje pech lukte dit helaas niet. Wel had Musselkanaal in de 75e minuut een uitgelezen mogelijkheid de voorsprong te vergroten. Centrale verdediger Arjen Heidekamp moest aan de noodrem trekken, waardoor arbiter Nigro genoodzaakt was een strafschop aan de gasten te geven. Omdat deze beslissing ook op enige afstand werd genomen, blijft het de vraag of de overtreding binnen het strafschopgebied plaatsvond. Aan de andere kant mocht Heidekamp blij zijn dat hij van de leidsman, die verder ook geen kaarten nodig had om het duel goed te stroomlijnen, mocht blijven staan. Strafschopnemer Rolf Kaijser vond echter de ook deze avond de prima keepende Hebers van Westerwolde op zijn weg. Bekwaam ranselde hij de bal uit de voor hem rechterbenedenhoek, waardoor de stand onveranderd bleef. Een prima mogelijkheid de achterstand tot één doelpunt terug te brengen had Mikai Luijten in de 82e minuut. Na een vloeiende aanval schoof de jongeling van Westerwolde de bal helaas voor hem op de paal, waardoor deze het veld weer in ketste. Het slotakkoord was toch voor Musselkanaal. In de 88e minuut wist Jordy Oost een hoge voorzet vanaf rechts de bal koppende de juiste richting mee te geven, waardoor het speeltuig diagonaal in het doel van Westerwolde zeilde: 0 – 3. Door deze overwinning deed Musselkanaal dus datgene wat het overeenkomstig de stand op de ranglijst verplicht was te doen. Maar door de 10 – 1 zege van HOC op Bellingwolde moest het aanstaande kampioenschap van de ploeg van trainer Wessel Woortman met tenminste nog een aantal dagen of misschien wel een dikke week worden uitgesteld.

Ondanks de nederlaag kan Westerwolde terugzien op een prima wedstrijd. Jammer genoeg ontbrak het in deze wedstrijd opnieuw aan scorend vermogen. Gelet op het doelsaldo van de ploeg is dat een klein understatement. Maar wie weet kan er in de nog resterende vier wedstrijden wat dat betreft nog iets worden recht getrokken. Te beginnen komende zondag in Erica tegen de plaatselijke SC. Thuis werd er destijds een 1 – 0 overwinning geboekt, maar gelet op de uitslagen van de laatste wedstrijden van SC Erica zal Westerwolde alle zeilen moeten bijzetten om met de begeerde drie punten vanuit de zuidoosthoek van Drenthe terug te keren naar Vlagtwedde. Frappant is het dat Westerwolde andermaal een tegenstander treft die geen midweekse wedstrijd hoefde te spelen en dus “uitgerust” aan de aftrap kan verschijnen. De wedstrijd in Erica begint zoals gewoonlijk om 14.00 uur.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – Thorben Hulsman (70e min. Tex van Kalmthout) – Arjen Heidekamp – Rudolf Riks (C) – Elroy v.d. West – Merill Wakker  – Kevin v.d. Laan – Julian Smid – Merijn te Velde (45e min. Mark Geukes) – Frank Riks (85e min. Wilco Huls) – Mikai Luijten

Scheidsrechter: dhr. W.G. Nigro