v.v. Westerwolde 1 (zon)

3 - 2

ONB SPW1 (zon)

18 augustus 2020 19:30

In een met name in de eerste helft leuke vriendschappelijke wedstrijd heeft Westerwolde dinsdagavond op sportpark De Barlage een 3 – 2 zege geboekt op SPW uit Stadskanaal. Naar aanvankelijk op een 3 – 0 voorsprong te zijn gekomen, werd het in de slotfase toch nog even billen knijpen voor de formatie van nieuwbakken trainer Richard Streuding. Toch wist men de overwinning uiteindelijk over de streep te trekken. Op basis van het vertoonde veldspel en het aantal gecreëerde kansen, was het trouwens wel een terechte overwinning voor de Vlagtwedders. Hoewel Westerwolde nog maar met drie van de zes nieuwelingen kon aantreden, mag worden geconcludeerd dat Westerwolde er qua spelopvatting en rust aan de bal behoorlijk op vooruit is gegaan en dat geeft het nodige vertrouwen voor de komende beker- en competitiewedstrijden.

In de eerste helft kwam Westerwolde op een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt van René v.d. Laan. Zoals zo vaak werd de jonge spits in de diepte weggestuurd en oog in oog met de goalie van SPW wist hij in de 25 e minuut de bal beheerst binnen te schuiven. Daarvoor en daarna werden er behoorlijk wat opgelegde kansen voor Westerwolde jammerlijk om zeep geholpen. SPW kwam in dit eerste bedrijf niet tot noemenswaardige doelkansen, hoewel keeper Rudie Bergman geluk had toen een geplaatste kopbal van een van de SPW-voorwaartsen op de deklat belandde. Na vijfenveertig minuten voetbal floot scheidsrechter Wubbo Scholtens, die de wedstrijd bekwaam onder controle had, voor het rustsignaal en was het dus tijd voor de thee en koffie of iets anders voor het talrijk toegestroomde publiek.

Met een behoorlijk aantal doorgevoerde wissels begonnen beide ploegen onder de invallende duisternis aan de tweede helft. Na twintig minuten was het wederom René v.d. Laan die doel trof. Na een prima aanval over de linkerkant werd de bal in eerste instantie nog gepareerd door de keeper Vonk van SPW, maar v.d. Laan stond precies op de goede plaats om het leer in het lege doel te laten verdwijnen. Kort daarna probeerde de SPW-goalie in zijn eigen strafschopgebied de altijd zwoegende Frank Riks te passeren, die hem echter eenvoudig de bal ontfutselde en op niet te missen wijze de 3 – 0 liet aantekenen. Daarna bracht Westerwolde er aanvallend niet al te veel meer van terecht en kon SPW haar aanvallende impulsen nog belonen met twee fraaie treffers, gescoord door respectievelijk Jelmer Jasken en Kasper Heijne. Een 3 – 2 eindstand was daarmee een voldongen feit.

De algemene constatering van de kant van Westerwolde was, dat zowel de wedstrijden van afgelopen zaterdag tijdens het minitoernooi als de wedstrijd van deze avond genoeg aanknopingspunten en perspectief bieden m.b.t. het voor de deur staande nieuwe seizoen. En dat is een mooi vooruitzicht voor zowel spelers, begeleiding en aanhangers van de Vlagtwedder formatie.