WESTERWOLDE BOEKT VERDIENDE OVERWINNING IN SPANNENDE DERBY

0 - 2

v.v. Westerwolde 1 (zon)

4e klasse D

4 november 2018 14:00

In een vermakelijk duel, waarin beide ploegen qua veldspel niet veel voor elkaar onder deden, sleepte Westerwolde zondagmiddag een verdiende 2 – 0 zege uit het vuur tegen streekgenoot Sellingen. Bovendien was het op het plaatselijke sportpark in Sellingen ook lange tijd een spannende derby. Maar toen Westerwolde halverwege de tweede helft de openingstreffer scoorde, was het een gelopen race. Sellingen wilde wel, maar was niet in staat om reële scoringskansen af te dwingen of het vond doelman Henk Hebers van Westerwolde meerdere malen als sta in de weg. En toen er via een perfecte counter ook nog een tweede treffer door de Vlagtwedders werd gemaakt, was het over en uit met de aspiraties van Sellingen. Westerwolde daarentegen boekte haar vierde overwinning op rij.

Na een gelijkopgaande strijd werd de eerste helft onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter v.d. Veen uit Ter Apel afgesloten met de bekende brilstand. Beide ploegen hadden kleine kansen, maar waren niet bij machte die zuiverheid ten toon te spreiden die tot een treffer zou kunnen leiden. Bovendien stonden er in dit bedrijf twee uitstekende keepers in het veld, die met goede reddingen hun team van een achterstand behoedden. Met name de katachtige reactie vlak voor rust van doelman Henk Hebers op een kopbal van een speler van Sellingen kreeg de handen van de vele toeschouwers op elkaar.

In de tweede helft aanvankelijk een spelbeeld dat een kopie van de eerste helft kon zijn. Kleine kansen over en weer die niet het gewenste resultaat opleverden. Totdat in de 60e minuut, na een prima aanval vanaf het middenveld, linksback Elroy v.d. West goed doorzette en op de rand van de achterlijn op een beheerste manier de bal bij de tweede paal deponeerde. De daar vrij staande Joan Solano kon de bal hierna dan ook rustig  binnentikken: 0 – 1. Vanzelfsprekend vanaf dat moment een iets meer aandringend Sellingen, maar enigszins achterover leunend hield de verdediging van Westerwolde op een zelfverzekerde manier stand. Voor Westerwolde in een dergelijke situatie iets meer de mogelijkheid om de geliefde counter te hanteren, die qua afronding zo af en toe een beter lot hadden verdiend. Maar na een keurige dieptepass van Mark Geukes kwam René v.d. Laan wel oog in oog met doelman Klamer van Sellingen. Op snelheid omspeelde v.d. Laan de goalie en schoof de bal daarna tot vreugde van iedereen bij Westerwolde in de 69e minuut resoluut in het doel: 0 – 2. In de slotfase van deze leuke derby kwamen de gebroeders Bos van Sellingen nog in het boekje van scheidsrechter v.d. Veen wegens een aan hen getoonde gele kaart. De resterende twintig minuten kwam het team van trainer Lars van Ravenhorst niet meer in de problemen en na ruim negentig minuten voetballen kon de dikverdiende overwinning van Westerwolde dan ook uitbundig gevierd worden.

Na zeven speeldagen vindt Westerwolde zichzelf terug op de derde plaats in de vierde klasse D. Het team heeft twee punten minder dan HOC en Wedde die hun wedstrijden deze zondag eveneens wisten te winnen. De vergaarde zestien punten uit deze zeven duels is een knappe prestatie van de in opbouw zijnde ploeg. Met het nodige enthousiasme, de juiste wedstrijdinstelling en strijdvaardigheid zou het team nog wel eens hoge ogen kunnen gooien in deze nog lange competitie. Zondag 11 november is Westerwolde, zoals de meeste clubs in deze klasse, vrij en kan men zich in alle rust voorbereiden op de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen SV Hoogersmilde op zondag 18 november.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom (46e  min. Harmen Huls) – Henri Boekelo – Martin Boer – Elroy v.d. West – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Mark Geukes (80e min. Peter Beens)  – René v.d. Laan – Joan Solano  –  Jarno v.d. Laan (65e min. Rik te Velde)

Amusementswaarde: 7,5                                      Toeschouwers: 150