2 - 2

v.v. Westerwolde 1 (zon)

4e klasse D

12 mei 2019 14:00

In de strijd om de derde periode kon Westerwolde zondagmiddag in en tegen Gasselternijveen na een wedstrijd vol strijd helaas niet de drie gewenste drie punten mee naar Vlagtwedde nemen. Dat er uiteindelijk een 2 – 2 eindstand op het scorebord van het mooie sportpark De Hunze in “Nieveen” stond, was een goede afspiegeling van het veldspel dat beide ploegen deze middag op de grasmat legden. Toch was het gelijkspel van de Vlagtwedders nog een positief resultaat, te meer daar de mannen  van trainer van Ravenhorst het laatste deel van de wedstrijd met eerst één man minder kwamen te staan en bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Houten nog negen man over hadden. Voor zowel Joan Solano als keeper Henk Hebers was er een veldverwijzing middels voor beiden twee keer een gele kaart.

In de eerste helft was Westerwolde de iets meer bovenliggende partij. Zonder de geschorste Kevin v.d. Laan kwam het Vlagtwedder team tot goede, merendeels snelle aanvallen, maar vergat daarbij deze in doelpunten om te zetten. Gasselternijveen, de enigszins balvaardigere ploeg, vond mondjesmaat de weg richting het doel van keeper Hebers van Westerwolde. In de 18e minuut was er voor de thuisploeg van trainer Katoen slordig balverlies op het middenveld, waardoor er een drie tegen twee situatie in het voordeel van Westerwolde ontstond. Goed samenspel zorgde ervoor dat Mark Geukes in vrije positie kwam en deze gaf met een beheerste schuiver doelman Pieterman van Gasselternijveen geen schijn van kans: 0 – 1. Jammer was het dat Peter Beens van Westerwolde al vrij snel het veld moest verlaten met een wond boven het oog. Thom Postma verving hem de rest van de wedstrijd op adequate manier. Gescoord werd er niet meer en dus kon scheidsrechter van Houten uit Houtigehage, die soms te veel en dan weer geen zout op de slakken legde, beide teams met een 1 – 0 voorsprong voor de gasten uit Vlagtwedde laten rusten.

In het tweede bedrijf een logischerwijs meer aandringend Gasselternijveen, hetgeen aanvankelijk resulteerde in een serie hoekschoppen die geen gevaar opleverden voor de defensie van Westerwolde. Wel kwam de thuisploeg in de 68e minuut op gelijke hoogte. Nadat keeper Hebers met een onbesuisde actie, waarvoor hij de gele kaart kreeg, een speler van Gasselternijveen binnen de zestienmeter onderuit haalde, gaf de arbiter een strafschop. De voor de wedstrijd gehuldigde topscorer Wessel Koomans wist wel raad met dit buitenkansje. Hoewel Hebers in de goede hoek zat, verdween de bal onhoudbaar voor hem tegen de touwen. Het was dezelfde Koomans die in de 71e minuut met een verdekt schot doelman Hebers opnieuw kansloos liet: 2 – 1. Westerwolde herpakte zich en al in de 74e minuut kwam het weer op gelijke hoogte. René v.d Laan, die deze middag keer op keer gevaar stichtte in de Nieveenster verdediging, kwam met de bal aan de voet vanaf links naar binnen. Na een aantal schijntrappen bleef hij maar naar binnen gaan en haalde daarna in vrije positie de trekker genadeloos over en liet hij de bal in de uiterste linkerbenedenhoek verdwijnen: 2 – 2. Hierna was het de beurt aan van Houten. Een harde tackle op Joan Solano zag hij over het hoofd en na enig gedoe aan de zijlijn met een speler van Gasselternijveen zag de arbiter wel dat Solano zijn tegenstander onheus bejegende. Na een gele kaart wegens praten in de eerste helft, toverde de leidsman Solano hierna zijn tweede gele kaart voor en mocht hij dus vroegtijdig gaan douchen. Ook doelman Hebers mocht kort daarna plaats zoeken achter de omheining. Volgens de arbiter had hij bij een uittrap de bal nog in de handen buiten het strafschopgebied. Een iets coulantere arbiter had dit voorval afgedaan met een alleen een vrije trap wegens hands, te meer daar Hebers al een gele kaart had. Laatste man Henri Boekelo verving de sluitpost de rest van de wedstrijd als een volwaardig doelman. Een arbitrale dwaling was ook het onthouden van een strafschop aan Westerwolde, toen Frank Riks na een mooie solo op de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. Van Houten legde de bal buiten de zestienmeter. Westerwolde probeerde nog uit volle macht de overwinning uit het vuur te slepen, maar zowel René v.d. Laan als Frank Riks (buitenkant paal) hadden geen geluk in hun afronding.

Door deze remise is het Vlagtwedder team – mede door de winst van concurrent Sellingen – iets verder achterop geraakt in de strijd om de derde periodetitel. Met het vooruitzicht dat er volgende week zondag thuis aangetreden moet worden tegen kampioen HOC zonder Joan Solano en doelman Henk Hebers, zal het een zware dobber worden een nacompetitieplaats in de wacht te slepen. Maar de elf van volgende week zullen ongetwijfeld hun huid weer duur verkopen. En het cliché zegt nog steeds, dat de eindstand pas kan worden opgemaakt nadat het laatste fluitsignaal van de competitie heeft geklonken. En met nog twee wedstrijden te gaan bestaat er nog steeds de mogelijkheid een kleine verlenging aan de competitie vast te knopen.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom– Henri Boekelo – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Jarno v.d. Laan (70e min. Jeremy Hekman) – Frank Riks – Peter Beens (15e min. Thom Postma) – Mark Geukes – Joan Solano – René v.d. Laan

Amusementswaarde: 7,5                                         Toeschouwers: 100