WESTERWOLDE ZEGEVIERT IN WAAR DOELPUNTENFESTIJN

Heiligerlee 1 (zon)

4e klasse D

7 april 2019 14:00

Onbekend

Zonder zelf al te goed te spelen won Westerwolde zondagmiddag op eigen bodem van het door schorsingen en blessures geplaagde Heiligerlee. In een wedstrijd die een ongekend spannend scoreverloop kende, trok Westerwolde pas in de 90e minuut de overwinning definitief over de streep. Het was dan de ook deze middag weer excellerende René v.d. Laan die in de ultieme slotfase op pure snelheid met de bal aan de voet de verdedigers van Heiligerlee eruit liep en op beheerste manier zijn derde en voor Westerwolde bevrijdende treffer wist te scoren. Door deze opnieuw zwaarbevochten overwinning nestelde het team van trainer Lars van Ravenhorst zich nog steviger op de tweede plaats in de stand die aan het eind van de competitie van belang kan zijn voor het spelen van nacompetitie.

Zelden kende de Vlagtwedder brigade een voortvarendere start dan deze middag. Na precies één minuut spelen pakte middenvelder Frank Riks de bal op het middenveld op en met een bekeken afstandsschot van een meter of dertig wist hij doelman Nomden van Heiligerlee op een fantastische manier het nakijken te geven. Voor Heiligerlee was deze vroege treffer van de thuisclub het signaal het initiatief in de wedstrijd meer en meer naar zich toe te trekken, hetgeen resulteerde in een bijna-doelpunt in de 16e minuut. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal gelukkig voor Westerwolde het veld weer in. In de 20e minuut was het wel raak voor de ploeg van trainer Jaap Veldhuis. Via een perfect uitgevoerde counter over de rechtervleugel was het de in de spits opgedoken  Jorn Hoogstraten die de bal op eenvoudige wijze achter doelman Henk Hebers van Westerwolde wist te leggen. Toch was het Westerwolde dat met een kleine voorsprong de rust in ging. De voor de geblesseerd geraakte laatste man Martin Boer ingevallen René v.d. Laan was met zijn eerste balcontact in de wedstrijd meteen succesvol. Vanaf de linkerkant trok hij op snelheid met de bal aan de voet naar binnen en verschalkte de goalie van Heiligerlee in de 36e minuut in de korte hoek op een voor hem kenmerkende manier: 2 – 1.

Ook in de tweede helft lukte het voor Westerwolde qua combinatievoetbal heel vaak ook net niet. Te zacht ingespeelde ballen, ballen die achter de man werden gespeeld en lukraak weggetrapte ballen door het centrum waren het vervolg van het spelbeeld gedurende een groot gedeelte van de eerste helft en deden het in grote getale opgekomen publiek vaak hoorbaar zuchten. Toch wist Westerwolde de voorsprong al vrij snel in dit tweede bedrijf via andermaal een snelle aanval over René v.d. Laan uit te bouwen. Een hoge voorzet van de jeugdige vleugelspits vanaf de linkerkant werd bij de verre tweede paal opgepikt door Frank Riks die de bal keurig teruglegde op Joan Solano. Met de binnenkant van de linkervoet en via de paal pikte de grillige aanvaller ook in deze wedstrijd zijn doelpunt mee. Vanuit het verkregen veldoverwicht en slecht uitverdedigen van de kant van Westerwoldescoorde Jorn Hoogstraten in de 66e minuut zijn tweede en voor Heiligerlee belangrijke aansluitingstreffer: 3 – 2. Westerwolde stelde daar alleen een aantal fraaie counters tegenover en uit één van deze levensgevaarlijk aanvallen werd een vlammend schot van Jeremy Hekman door de doelman van Heiligerlee met de vuisten gepareerd, waarna de bal pardoes voor de voeten van René v.d. Laan terecht kwam. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en vanaf ongeveer veertien meter schoot hij de bal laag in het nagenoeg verlaten doel. Heiligerlee rechtte nog een keer de rug en het was dan ook Martin Koning die na een fraaie solo in de 75e minuut met een beheerst tikje van dichtbij de derde treffer voor Heiligerlee scoorde. Met enig kunst- en vliegwerk wist Westerwolde hierna de gelijkmaker van de kant van de gasten te voorkomen en via René v.d. Laan, die zonder meer als de man van de wedstrijd kon worden uitgeroepen, stelde de Vlagtwedder formatie zoals gememoreerd in de 90e minuut de overwinning definitief veilig. Vrij snel daarna floot scheidsrechter Bisschop uit Ureterp, die deze wedstrijd op een behoorlijke manier onder controle had en Kevin v.d. Laan (Westerwolde) en Jeroen Drent (Heiligerlee) op een gele kaart trakteerde, voor de laatste keer.

In de strijd om de waarschijnlijk belangrijke tweede plaats in de eindstand van de competitie, zette Westerwolde deze middag dus een belangrijke stap. Om deze plaats te behouden moeten er de komende weken nog zes finales worden gespeeld. De eerste in deze reeks is over zeven dagen in Assen, waar het plaatselijke FC Amboina zo goed als zeker een geduchte tegenstander zal zijn.

Opstelling Westerwolde: Henk Hebers – René Peereboom – Martin Boer (35e min. René  v.d. Laan) – Rudolf Riks – Elroy v.d. West – Mark Geukes (65e min. Thom Postma) – Kevin v.d. Laan – Frank Riks – Jarno v.d. Laan – Jeremy Hekman (75e min. Peter Beens) – Joan Solano

Amusementswaarde: 7                                                       Toeschouwers: 140